Πώς να ανακουφίσετε τον πόνο των δοντιών

Κανείς δεν θέλει να αντιμετωπίσει τον πόνο των δοντιών, αλλά είναι επίσης ένα από αυτά τα πράγματα που οι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να υπομείνουν από καιρό σε καιρό. Οι πονόδοντους προκαλούνται γενικά από τραύμα, τερηδόνα ή κάποιο άλλο πρόβλημα στοματικής υγείας.

Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι ένας πονόδοντος θα εξαφανιστεί και θα παραμείνει μακριά, είναι να επισκεφτείτε έναν οδοντίατρο το συντομότερο δυνατό. Με αυτόν τον τρόπο, ο στοματολόγος μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε θέμα οδηγεί στον πόνο αμέσως.

Κατανόηση του πόνου των δοντιών

Όταν το σώμα ενός ατόμου αισθάνεται πόνο, στέλνονται προειδοποιητικά σήματα στον εγκέφαλο που ενημερώνουν το άτομο ότι κάτι δεν πάει καλά. Ο πονόδοντος μπορεί να είναι ιδιαίτερα επώδυνος, καθώς η περιοχή που βγαίνουν τα σήματα πόνου είναι πολύ κοντά στον εγκέφαλο, οδηγώντας σε έναν ισχυρότερο και πιο έντονο πόνο που νιώθει ένα άτομο.

Οποιοδήποτε φάρμακο αποφασίζει να χρησιμοποιήσει ένα άτομο για να ανακουφίσει τους πονόδοντους είναι μόνο προσωρινό. Ο πόνος σίγουρα θα επιστρέψει μέχρι να αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα που προκαλεί τον πονόδοντο αρχικά.

Τα οδοντικά προβλήματα που συχνά οδηγούν σε προβλήματα με τα δόντια μπορεί να προκληθούν από σοβαρά ζητήματα όπως κατεστραμμένα σφραγίσματα, τερηδόνα, κατάγματα, μολύνσεις ή σπασμένο δόντι. Αυτά τα οδοντικά προβλήματα μπορούν γρήγορα να οδηγήσουν σε πιο σοβαρά προβλήματα υγείας εάν δεν ληφθεί έγκαιρα η κατάλληλη θεραπεία. Για παράδειγμα, ένα μολυσμένο δόντι θα φτάσει τελικά στην κυκλοφορία του αίματος του ασθενούς, το οποίο δίνει στα βακτήρια πρόσβαση σε ζωτικά όργανα όπως ο εγκέφαλος και η καρδιά. Η μόλυνση αυτών των οργάνων μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Ανακουφιστείτε ενώ περιμένετε να επισκεφτείτε τον οδοντίατρο

Η άμεση επίσκεψη στον οδοντίατρο είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τους πονόδοντους, αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατό όταν κάποιος έχει ένα φορτωμένο πρόγραμμα. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον πόνο που σχετίζεται με τους πονόδοντους:

Χρησιμοποιήστε μια κρύα κομπρέσα για να μειώσετε τη φλεγμονή, εφαρμόζοντάς την στο μάγουλο που βρίσκεται πιο κοντά στην πηγή του πόνου
Πάρτε παυσίπονα χωρίς ιατρική συνταγή
Ξεπλύνετε την περιοχή με αλατόνερο
Χρησιμοποιήστε ένα ζεστό πακέτο για να μειώσετε τη φλεγμονή
Πιείτε τσάι μέντας

Φυσικά, δεν είναι όλοι οι πονόδοντο ίσοι. Εάν υπάρχει πύον που βγαίνει από την πηγή του πόνου, αυτό είναι σημάδι μόλυνσης. Απαιτεί επείγουσα επίσκεψη στον οδοντίατρο. Τα κοινά συμπτώματα μιας λοίμωξης των δοντιών περιλαμβάνουν:

Πρησμένα ή κοκκινωπά ούλα
Αίσθημα πυρετού
Κόκκινα εξογκώματα στο στόμα
Πύον ή αίμα που προέρχεται από το δόντι
Επίμονος, παλλόμενος πόνος
Μια δυσάρεστη γεύση που προέρχεται από το δόντι
Πρησμένο σαγόνι ή πρόσωπο

Πώς μπορεί να σταματήσει ο πόνος των δοντιών

Ο πόνος του πονόδοντου μπορεί να ξεπεραστεί με δύο πράγματα: τη μείωση της φλεγμονής και τη διακοπή των σημάτων που στέλνονται στον εγκέφαλο. Η φλεγμονή μπορεί επίσης να βοηθηθεί με την εφαρμογή ενός ζεστού ή κρύου πακέτου στο μάγουλο που βρίσκεται πιο κοντά στο σημείο του πόνου.

Η φλεγμονή μπορεί επίσης να μειωθεί με τη λήψη ορισμένων αντιφλεγμονωδών φαρμάκων όπως η ιβουπροφαίνη. Οι ασθενείς θα πρέπει να ακολουθούν τις συστάσεις που αναγράφονται στην ετικέτα του προϊόντος. Υπάρχει επίσης μια μεγάλη ποικιλία από τζελ και λύσεις για τον πονόδοντο χωρίς ιατρική συνταγή που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου που σχετίζεται με τον πονόδοντο. Προϊόντα που περιέχουν λάδι γαρύφαλλου είναι ιδιαίτερα χρήσιμα.