Οι διαφορές μεταξύ οδοντικών όψεων και οδοντοστοιχιών

Σκέφτεστε να πάρετε οδοντικές όψεις ή οδοντοστοιχίες; δεν είσαι μόνος. Πολλοί άνθρωποι δεν είναι σίγουροι ποια επιλογή θα ήταν η καλύτερη για αυτούς και τις ανάγκες τους. Καταλαβαίνουμε, επομένως είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε συγκρίνοντας τις δύο σε τρεις κρίσιμες κατηγορίες: τιμή, διαδικασία και λειτουργία. Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα εξετάσουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτές τις δύο επιλογές για να σας δώσουμε μια ενημερωμένη κατανόηση του τι συνεπάγεται η καθεμία, ώστε να μπορείτε να κάνετε μια ενημερωμένη επιλογή όταν έρθει η ώρα για τις αποφάσεις σας για τη στοματική υγεία. Πριν επενδύσετε λοιπόν σε μια πορεία θεραπείας, διαβάστε για να μάθετε περισσότερα για αυτές τις ξεχωριστές επιλογές!

Η λειτουργία των καπλαμάδων και της οδοντοστοιχίας

Οι καπλαμάδες και οι οδοντοστοιχίες μπορεί και οι δύο να εμπίπτουν στην κατηγορία των οδοντιατρικών επεμβάσεων, αλλά το καθένα εξυπηρετεί πολύ διαφορετικές λειτουργίες. Οι καπλαμάδες είναι ειδικά κατασκευασμένα λεπτά κοχύλια που προορίζονται να τοποθετηθούν στο μπροστινό μέρος των υπαρχόντων δοντιών για να βελτιώσουν τη γενική τους εμφάνιση. Μπορούν να βοηθήσουν στην κάλυψη λεκέδων, τσιπς ή κενών στα δόντια, δίνοντας σε κάποιον ένα πιο λαμπερό, πιο ομοιόμορφο χαμόγελο. Από την άλλη πλευρά, οι οδοντοστοιχίες είναι αφαιρούμενα προσθετικά που αντικαθιστούν τα ελλείποντα δόντια και τον περιβάλλοντα ιστό. Ενώ οι καπλαμάδες είναι συνήθως εκλεκτικοί και χρησιμοποιούνται για καλλυντικούς σκοπούς, οι οδοντοστοιχίες είναι μια πιο πρακτική λύση για όσους έχουν χάσει δόντια λόγω τραυματισμού, τερηδόνας ή ηλικίας. Επιπλέον, αυτές οι διαδικασίες μπορούν να βελτιώσουν δραστικά την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση κάποιου, καθιστώντας τα μια αξιόλογη επένδυση για όσους θέλουν να ενισχύσουν το χαμόγελό τους.

Διαφορές Τιμών

Ενώ και τα δύο χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών, υπάρχουν σημαντικές διαφορές τιμών μεταξύ των δύο διαδικασιών. Οι καπλαμάδες είναι συνήθως η πιο ακριβή επιλογή και αυτό οφείλεται στα υλικά που χρησιμοποιούνται και στην ποσότητα της προσαρμογής που απαιτείται για τη δημιουργία τους. Είναι κατασκευασμένα από πορσελάνη υψηλής ποιότητας και απαιτούν εξειδικευμένο τεχνικό για να τα διαμορφώσει και να τα σκιάσει ώστε να ταιριάζουν με τα φυσικά δόντια του ασθενούς. Αντίθετα, οι οδοντοστοιχίες είναι συνήθως κατασκευασμένες από ακρυλικό και παράγονται μαζικά, και τα δύο μπορούν να μειώσουν το κόστος. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μεμονωμένες περιπτώσεις μπορεί να διαφέρουν, αλλά γενικά, οι καπλαμάδες είναι μια επιλογή υψηλότερης ποιότητας που μπορεί να διαρκέσει περισσότερο και να προσφέρει πιο φυσική εμφάνιση. Κάνοντας τις οδοντοστοιχίες μια πιο οικονομική λύση για όσους θέλουν να αντικαταστήσουν πολλά δόντια.

Διαφορές στη διαδικασία

Όταν ενισχύετε το χαμόγελό σας, οι όψεις και οι οδοντοστοιχίες μπορούν να σας προσφέρουν ένα όμορφο σύνολο δοντιών. Ωστόσο, οι διαδικασίες για την απόκτηση καθενός από αυτά είναι σχετικά διαφορετικές. Οι καπλαμάδες είναι λεπτά και συχνά κοχύλια από πορσελάνη που τοποθετούνται πάνω από τα δόντια σας για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους. Η διαδικασία περιλαμβάνει την αφαίρεση μικρής ποσότητας σμάλτου από τα φυσικά σας δόντια, τη λήψη αποτυπωμάτων και τη συγκόλληση των όψεων στα δόντια σας. Από την άλλη πλευρά, οι οδοντοστοιχίες είναι προσθετικές συσκευές που αντικαθιστούν τα δόντια που λείπουν και συνήθως συγκρατούνται στη θέση τους με αναρρόφηση ή κόλλα. Η λήψη τους περιλαμβάνει τη λήψη αποτυπωμάτων από τα ούλα και τα υπόλοιπα δόντια σας και, στη συνέχεια, την προσαρμογή της οδοντοστοιχίας ώστε να ταιριάζει στο στόμα σας.

Ενώ οι διαδικασίες είναι διαφορετικές, και οι δύο μπορούν να σας δώσουν ένα χαμόγελο για το οποίο μπορείτε να αισθάνεστε σίγουροι. Η απάντηση στο εάν οι όψεις είναι ίδιες με τις οδοντοστοιχίες αποκαλύπτει μερικές βασικές διαφορές. Πρώτον, η διαφορά τιμής ποικίλλει ανάλογα με το υλικό που χρησιμοποιείται και το μέγεθος της οδοντοστοιχίας που απαιτείται. Τέλος, οι καπλαμάδες προορίζονται για καλλυντικούς σκοπούς, βελτιώνοντας μόνο την εμφάνιση, αλλά δεν θα βοηθήσουν άτομα με λειτουργίες δαγκώματος. Ωστόσο, οι οδοντοστοιχίες βελτιώνουν τη λειτουργικότητα και την εμφάνιση.