Εμφύτευμα ενός δοντιού

Η τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος δοντιού ή η αντικατάσταση ενός εμφυτεύματος είναι μια καινοτόμος, μόνιμη και αποτελεσματική τεχνική που συνδυάζεται άψογα με τα φυσικά δόντια και δίνει εμφάνιση, λειτουργία και αίσθηση όπως τα φυσικά δόντια. Ένα οδοντικό εμφύτευμα αποτελείται από τρία μέρη post, abutment και επανορθωτική προσθετική. Το κύριο μέρος ενός εμφυτεύματος μεμονωμένου δοντιού είναι ο μεταλλικός βιδωτός στύλος εμφυτεύματος ή το σώμα εμφυτευμάτων που παρέχουν σταθερότητα και στήριξη όπως ένα φυσικό δόντι. Ένα προσθετικό προσαρτάται με ένα στύλο εμφυτεύματος με τη βοήθεια ενός κολοβώματος ή συνδέσμου, το οποίο μιμείται τα φυσικά δόντια σε εμφάνιση και λειτουργία.

Το οδοντικό εμφύτευμα ενός δοντιού παρέχει αξιοσημείωτη αντοχή, αισθητική και λειτουργική αριστεία όπως τα φυσικά δόντια. Το οδοντικό εμφύτευμα ενός δοντιού μιμείται το φυσικό δόντι λόγω της προσθετικής που είναι προσαρτημένη στο εμφύτευμα. Ένα οδοντικό προσθετικό είναι ένα σχέδιο που κατασκευάζεται κατά παραγγελία σύμφωνα με τη σκιά, το σχήμα και το μέγεθος των μεμονωμένων δοντιών, ώστε να συνδυάζεται άψογα με τα γύρω δόντια. Το κεραμικό και η πορσελάνη είναι υψηλής ποιότητας οδοντιατρικά υλικά που κατασκευάζουν προσθετικά με αισθητικά ευχάριστα αποτελέσματα. Συνδέεται ομαλά κάτω από τη γραμμή των ούλων με ένα εμφύτευμα ως φυσικό δόντι που αναδύεται από τη γνάθο.

Μόνιμη λύση

Το εμφύτευμα ενός δοντιού έχει μακροπρόθεσμα και ανθεκτικά αποτελέσματα με σωστή στοματική υγιεινή και μπορεί να διατηρηθεί για όλη τη ζωή σε σύγκριση με άλλες επιλογές αντικατάστασης δοντιών, όπως γέφυρες και οδοντοστοιχίες που απαιτούν επισκευή και αντικατάσταση μετά από μερικά χρόνια.

Διατηρήστε τη δομή των γειτονικών δοντιών

Το εμφύτευμα ενός δοντιού στέκεται διακριτά και υποστηρίζεται από το οστό της γνάθου μέσω οστεοενσωμάτωσης σε σύγκριση με τις οδοντικές γέφυρες που βασίζονται σε γειτονικά δόντια για υποστήριξη και διαταράσσουν την ακεραιότητα της δομής του. Η μερική οδοντοστοιχία υποστηρίζει επίσης τα διπλανά δόντια με τη βοήθεια μεταλλικών αγκράφες και επηρεάζει την αισθητική.

Σταθερότητα

Τα εμφυτεύματα ενός δοντιού παρέχουν καλύτερη υποστήριξη σε σύγκριση με τις οδοντοστοιχίες που μπορεί να μετακινηθούν κατά τη μάσηση και το δάγκωμα. Τα εμφυτεύματα ενός δοντιού συνδέονται με τα οστά και παρέχουν ισχυρή υποστήριξη στην αποκατάσταση που αντιστέκεται σταθερά στη λειτουργία των δοντιών.

Φυσική εμφάνιση

Ένα εμφύτευμα δοντιού δίνει μια απρόσκοπτη φυσική εμφάνιση που είναι δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ του φυσικού και του εμφυτευμένου δοντιού σε σύγκριση με τις οδοντικές γέφυρες, τα ούλα και η οστική απορρόφηση μπορεί να προκαλέσει έκθεση της μεταλλικής βάσης της οδοντικής γέφυρας, αυτό το ορατό ελάττωμα επηρεάζει την εμφάνιση. Στις αφαιρούμενες μερικές οδοντοστοιχίες, τα μεταλλικά χτυπήματα γύρω από τα γειτονικά δόντια υπονομεύουν επίσης την αισθητική.

Διατηρήστε την ευθυγράμμιση των δοντιών

Η παράταση του χαμένου δοντιού δημιουργεί ένα κενό στο τόξο της γνάθου και προκαλεί μετατόπιση των παρακείμενων δοντιών για να γεμίσει το κενό και διαταραχή της ευθυγράμμισης του τόξου, η απορρόφηση του οστού γύρω από τα γειτονικά δόντια και η αμέλεια μπορεί να προκαλέσει την κινητικότητα των παρακείμενων υγιών δοντιών. Το οδοντικό εμφύτευμα ενός δοντιού όχι μόνο αντικαθιστά το δόντι που λείπει αλλά διατηρεί επίσης την ακεραιότητα και την ευθυγράμμιση των άλλων δοντιών.

Πόσο καιρό μπορεί να διατηρηθεί ένα οδοντικό εμφύτευμα δοντιού και ποιο είναι το ποσοστό επιτυχίας του;

Το οδοντικό εμφύτευμα ενός δοντιού τοποθετείται στη στοματική κοιλότητα για μακροχρόνια βάση σύμφωνα με διαφορετικές έρευνες είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, ότι με τη σωστή στοματική υγιεινή και τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο, ένα οδοντικό εμφύτευμα μπορεί να τοποθετηθεί για πάνω από μια δεκαετία με ποσοστό 95%. ποσοστό επιτυχίας. Η ανθεκτικότητα ενός οδοντικού εμφυτεύματος εξαρτάται από την τεχνογνωσία του οδοντιάτρου στη χειρουργική τοποθέτηση εμφυτευμάτων, το υλικό εμφυτεύματος και την υγεία των οστών της γνάθου του ασθενούς. Η οστεοενσωμάτωση ή η σύντηξη του εμφυτεύματος με το γύρω οστό της γνάθου είναι ο βασικός παράγοντας αντοχής και σταθερότητας του εμφυτεύματος για μακροχρόνια αισθητική και στοματική λειτουργικότητα.