Τρία πλεονεκτήματα του οδοντικού δεσμού

Η οδοντική συγκόλληση είναι μια ευέλικτη θεραπεία που μπορεί να διορθώσει μια ποικιλία στοματικών προβλημάτων όπως τα κενά μεταξύ των δοντιών και τα παραμορφωμένα δόντια. Είναι μια μη επεμβατική θεραπεία που απαιτεί αφαίρεση σημαντικών ποσοτήτων σμάλτου των δοντιών, σε αντίθεση με τις στεφάνες ή τις όψεις.

Η διαδικασία περιλαμβάνει τον οδοντίατρο χρησιμοποιώντας σύνθετες ρητίνες για να διορθώσει τις βλάβες στα δόντια και να διορθώσει αισθητικά προβλήματα. Η θεραπεία χρησιμοποιείται συνήθως για την αντιμετώπιση των κακοσχηματισμένων, ραγισμένων, σπασμένων, λεκέδων, κοντών ή σπασμένων δοντιών. Το οδοντικό bonding μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για το κλείσιμο μικρών διαστημάτων μεταξύ των δοντιών.

Τα σύνθετα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία είναι μείγματα γυαλιού και πλαστικών. Όταν εφαρμόζεται, το σύνθετο υλικό έχει μια σύνθεση που μοιάζει με στόκο, αλλά σκληραίνει όταν εκτίθεται σε φως ωρίμανσης. Πριν αποκαταστήσει ένα δόντι με σύνθετη συγκόλληση, ο οδοντίατρος θα το προετοιμάσει τραχύνοντας τις επιφάνειές του με διάλυμα χάραξης. Κάνοντας αυτό επιτρέπει στο σύνθετο υλικό να κολλήσει καλύτερα στο δόντι που θεραπεύεται.

Τα τοπικά αναισθητικά χρησιμοποιούνται συνήθως κατά τη διάρκεια θεραπειών σύνθετης συγκόλλησης, με εξαίρεση τη θεραπεία της κοιλότητας. Ο ασθενής δεν αισθάνεται πόνο κατά τη διάρκεια της θεραπείας και δεν υπάρχει περίοδος ανάρρωσης. Οι αποκαταστάσεις που γίνονται με σύνθετη ρητίνη μπορούν να διαρκέσουν έως και πέντε χρόνια.

Το σύνθετο εφαρμόζεται στο δόντι του ασθενούς σε στρώσεις μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή όψη. Ο οδοντίατρος γυαλίζει το δόντι για να ολοκληρώσει τη θεραπεία. Ο ασθενής βγαίνει από την κλινική με το χαμόγελό του αποκατεστημένο.

Οφέλη της οδοντικής συγκόλλησης

Εδώ είναι μερικοί από τους δημοφιλείς λόγους για τους οποίους οι ασθενείς επιλέγουν μερικές φορές επισκευές που γίνονται με σύνθετα υλικά αντί για την αποκατάσταση της εμφάνισης των δοντιών με αποκαταστάσεις όπως καπλαμάδες ή στεφάνες:

Είναι μη επεμβατικό και γρήγορο

Η οδοντική συγκόλληση περιλαμβάνει την τοποθέτηση της σύνθετης ρητίνης απευθείας στο σμάλτο του ασθενούς. Το δόντι προετοιμάζεται για τη θεραπεία τραχύνοντας την επιφάνειά του με διάλυμα ή γέλη χάραξης. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί ένα κοντίσιονερ στο δόντι, ώστε το σύνθετο υλικό να προσκολλάται καλύτερα σε αυτό.

Ο οδοντίατρος θα εργαστεί με τον ασθενή για να επιλέξει ένα σύνθετο υλικό που ταιριάζει με το χρώμα των δοντιών του. Το σύνθετο στη συνέχεια εφαρμόζεται στο δόντι του ασθενούς σε στρώσεις. Κάθε στρώμα σκληρύνεται με ένα φως πολυμερισμού πριν προχωρήσουμε στο επόμενο στρώμα. Ο οδοντίατρος θα ολοκληρώσει τη διαδικασία γυαλίζοντας το δόντι ώστε να είναι πιο ανθεκτικό στους λεκέδες και να λάμπει σαν αληθινό δόντι.

Προμηθευτός

Η οδοντική συγκόλληση είναι μια από τις πιο προσιτές θεραπείες που πραγματοποιούνται από οδοντιάτρους. Η διαδικασία συνήθως ολοκληρώνεται κατά τη διάρκεια μιας μόνο επίσκεψης σε αντίθεση με τις αποκαταστάσεις όπως οι στεφάνες και οι καπλαμάδες – οι οποίες απαιτούν δύο επισκέψεις στον οδοντίατρο. Η οδοντική συγκόλληση διαρκεί περίπου μία ώρα για να αποκατασταθεί ένα δόντι.

Ευέλικτη λύση

Η οδοντική συγκόλληση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση ποικίλων προβλημάτων που επηρεάζουν τη λειτουργία και την εμφάνιση των δοντιών του ασθενούς. Αυτά περιλαμβάνουν:

Λεκέδες και αποχρωματισμοί
Σπασμένα ή σπασμένα δόντια
Φθορά των δοντιών
Κενά μεταξύ των δοντιών
Παραμορφωμένα δόντια
Κοιλότητες