Πώς να αποφύγετε τις σπασμένες οδοντοστοιχίες

Εάν λείπουν δόντια, η οδοντοστοιχία μπορεί να τα αντικαταστήσει. Οι οδοντοστοιχίες σας μπορούν να σας χαρίσουν ένα όμορφο υγιές χαμόγελο και να λύσουν προβλήματα που σχετίζονται με τα ελλείποντα δόντια. Είναι, επομένως, μεγάλη ταλαιπωρία αν σπάσουν οι οδοντοστοιχίες σας. Θα πρέπει να φροντίζετε σωστά τις οδοντοστοιχίες σας για να μην τις καταστρέψετε.

Σπασμένες οδοντοστοιχίες

Οι οδοντοστοιχίες έχουν σχεδιαστεί για να διαρκούν πολύ. Γενικά, αυτές οι συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πέντε έως επτά χρόνια πριν χρειαστεί να τις αντικαταστήσει κάποιος. Ωστόσο, παρόλο που οι οδοντοστοιχίες διαρκούν χρόνια, αυτές οι συσκευές μπορούν ακόμα να σπάσουν εύκολα εάν δεν τις χειρίζεστε σωστά. Η σωστή φροντίδα των οδοντοστοιχιών και η προσοχή κατά τον χειρισμό τους θα εξασφαλίσει ότι αυτές οι συσκευές διαρκούν περισσότερο. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να αποφύγετε τις σπασμένες οδοντοστοιχίες.

Χειρισμός οδοντοστοιχιών

Ο χειρισμός των οδοντοστοιχιών πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή. Οι οδοντοστοιχίες είναι λεπτές και μπορεί εύκολα να σπάσουν αν πέσουν μερικά εκατοστά. Οι οδοντοστοιχίες πρέπει να καθαρίζονται πάνω από ένα νεροχύτη με νερό ή μια διπλωμένη πετσέτα. Αυτό θα βοηθήσει να αποφευχθεί το σπάσιμο εάν κάποιος τα πέσει. Οι άνθρωποι πρέπει επίσης να κρατούν σταθερά τις οδοντοστοιχίες τους όταν τις καθαρίζουν.

Εξοικείωση με τις οδοντοστοιχίες

Χρειάζεται εξάσκηση για να βγάλεις και να βάλεις την οδοντοστοιχία. Αυτές οι οδοντιατρικές συσκευές συνήθως αισθάνονται λίγο σφιχτές ή περίεργες για μερικές εβδομάδες. Όμως, με τον καιρό, ο κόσμος τα συνηθίζει. Μια οδοντοστοιχία δεν πρέπει ποτέ να πιέζεται στη θέση της με το δάγκωμα γιατί μπορεί να σπάσει τα κουμπώματα ή να βλάψει τα δόντια.

Οι ασθενείς θα πρέπει να μάθουν από τους οδοντιάτρους σχετικά με τον τρόπο τοποθέτησης και αφαίρεσής τους. Η οδοντοστοιχία πρέπει να εφαρμόζει εύκολα στη θέση της. Οι άνθρωποι πρέπει να ακολουθούν όλες τις οδηγίες που δίνονται από τους οδοντιάτρους. Γνωρίζοντας πώς να τα τοποθετήσετε στη θέση τους θα τα αποτρέψετε από το να σπάσουν.

Οδοντιατρικός έλεγχος

Συνιστάται να επισκέπτεστε τακτικά έναν οδοντίατρο για έλεγχο οδοντοστοιχίας. Ένας οδοντίατρος θα συμβουλεύσει έναν ασθενή για το πόσο συχνά πρέπει να επισκέπτεται. Συνήθως συνιστάται για τους ανθρώπους να επισκέπτονται οδοντιάτρους κάθε έξι μήνες. Οι περιστασιακές οδοντιατρικές επισκέψεις είναι σημαντικές, έτσι ώστε η οδοντοστοιχία και το στόμα ενός ατόμου να μπορούν να εξεταστούν για να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Αυτό θα μειώσει την πιθανότητα να καταστραφούν οι οδοντοστοιχίες.

Επισκευή οδοντοστοιχίας

Μερικές φορές, είναι δύσκολο να προστατεύσετε μια οδοντοστοιχία. Οι οδοντοστοιχίες θα πρέπει τελικά να ανακατασκευαστούν, να επανατοποθετηθούν ή να επιστραφούν. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε φυσιολογική φθορά, παράγοντες που σχετίζονται με την ηλικία και αν χαλαρώσουν. Με την πάροδο του χρόνου, καθώς το άτομο μεγαλώνει, το στόμα αλλάζει. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να επηρεάσουν την εφαρμογή μιας οδοντοστοιχίας. Οι οδοντοστοιχίες μπορούν επίσης να σπάσουν, να σκάσουν ή να σπάσουν.

Τις περισσότερες φορές, ένας οδοντίατρος μπορεί να κάνει τις απαραίτητες επισκευές και προσαρμογές την ίδια μέρα. Αλλά στην περίπτωση περίπλοκων επισκευών, η οδοντοστοιχία μπορεί να χρειαστεί να σταλεί σε οδοντιατρικό εργαστήριο. Εάν οι οδοντοστοιχίες δεν εφαρμόζουν σωστά, ένας οδοντίατρος μπορεί να τις προσαρμόσει. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή τυχόν μελλοντικών πιθανών προβλημάτων.