Πώς καθαρίζετε τις οδοντοστοιχίες σας;

Πώς καθαρίζετε τις οδοντοστοιχίες σας; Οι οδοντοστοιχίες είναι μια δημοφιλής επιλογή για την επανορθωτική οδοντιατρική. Σας επιτρέπουν να ανακτήσετε περισσότερη λειτουργικότητα στο στόμα σας χρησιμοποιώντας αφαιρούμενα δόντια που μπορούν να καθαριστούν και να αντικατασταθούν όταν σπάσουν. Ένα σετ μερικών ή ολικών οδοντοστοιχιών μπορεί να είναι ωφέλιμο για όσους έχουν λείπουν ή έχουν αφαιρεθεί δόντια. Σας επιτρέπουν να ζήσετε τη ζωή σας στο έπακρο και προστατεύουν από μελλοντικές οδοντικές βλάβες. Ας δούμε πώς καθαρίζετε τις οδοντοστοιχίες σας.

Να μουλιάζετε πάντα τις οδοντοστοιχίες όλη τη νύχτα

Οι οδοντοστοιχίες πρέπει να διατηρούνται υγρές για να διατηρούν το σχήμα τους και να εφαρμόζουν καλά στο στόμα σας. Το σάλιο σας υγραίνει φυσικά τις οδοντοστοιχίες σαν να ήταν αληθινά δόντια. Εξακολουθούν να απαιτούν υγρασία όταν αφαιρούνται.

Βουρτσίστε τις οδοντοστοιχίες σας καθημερινά – Ακριβώς όπως τα αληθινά δόντια

Οι οδοντοστοιχίες πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά. Πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά με τον ίδιο τρόπο που βουρτσίζετε τα φυσικά σας δόντια μετά το φαγητό. Πλάκα και τρόφιμα μπορεί να συσσωρευτούν στις οδοντοστοιχίες, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε ολόκληρη τη συσκευή. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δαπανηρές επισκευές, σε χαμένα δόντια και σε μια ζωή κακής οδοντικής υγείας που θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη την ευημερία σας.

Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε βούρτσα με σκληρές τρίχες στις οδοντιατρικές σας συσκευές. Ωστόσο, βουρτσίστε τις οδοντοστοιχίες σας με μια μαλακή βούρτσα και ένα προϊόν καθαρισμού οδοντοστοιχιών κάθε μέρα για να τις διατηρήσετε σε άριστη φόρμα.

Αποφύγετε τα σκληρά προϊόντα

Και πάλι, είναι σημαντικό να αποφεύγετε τη χρήση λειαντικών καθαριστικών, όπως προϊόντα λεύκανσης και οδοντόκρεμες για τον καθαρισμό της οδοντοστοιχίας σας. Ορισμένες χημικές ουσίες μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στη δομή της οδοντοστοιχίας σας και να οδηγήσουν σε ακατάλληλη εφαρμογή. Μιλήστε με τον οδοντίατρό σας για να μάθετε την καλύτερη λύση καθαρισμού και τις καλύτερες συμβουλές φροντίδας στο σπίτι.

Προστατέψτε τους σαν να είναι αληθινοί

Οι οδοντοστοιχίες είναι κατασκευασμένες για να διαρκούν και θα πρέπει να σας επιτρέπουν να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τις κανονικές λειτουργίες του στόματός σας χωρίς πόνο ή ενόχληση. Είναι σημαντικό να τα φροντίζετε ώστε να μην καταστραφούν ή λυγίσουν. Οι σπασμένες οδοντοστοιχίες δεν είναι μόνο επικίνδυνες στη χρήση, αλλά και πολύ δαπανηρές για την επισκευή τους. Είναι καλύτερο για την υγεία σας να διατηρείτε τις οδοντοστοιχίες σας σε κορυφαίο σχήμα. εάν δεν φροντίσουν να επισκεφτούν τον οδοντίατρό σας αμέσως.

Επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας τακτικά

Μερικές φορές, η οδοντοστοιχία σας μπορεί να χρειαστεί προσαρμογή. Μετά από λίγους μήνες, καλό είναι όλα να ταιριάζουν σωστά. Ο οδοντίατρός σας θα σας ζητήσει να επισκέπτεστε τακτικά το γραφείο για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά. Οι τακτικές επισκέψεις στο γραφείο μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε σοβαρές ζημιές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δαπανηρές επισκευές. Οι οδοντοστοιχίες σας θα πρέπει να καθαρίζονται και να ελέγχονται τουλάχιστον μία φορά κάθε έξι μήνες, αν όχι νωρίτερα.