Επιλογές αναισθησίας για δόντια σοφίας

Η αφαίρεση των φρονιμιτών είναι σχεδόν μια ιεροτελεστία για πολλούς νεαρούς ασθενείς. Συνήθως αφαιρούν αυτούς τους γομφίους της πλάτης κατά τη διάρκεια της εφηβείας τους. Για όσους χρειάζονται χειρουργική επέμβαση σοφών δοντιών, η προοπτική μπορεί να φαίνεται αρκετά τρομακτική. Δεδομένου ότι απαιτεί πλήρη χειρουργική διαδικασία, φυσικά θα χρειαστεί να κάνετε ναρκωτικά καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Παρακάτω καλύπτουμε την επιλογή αναισθησίας των δοντιών σοφίας.

Επιλογές αναισθησίας για δόντια σοφίας

Υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές πλήρους και μερικής καταστολής για να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τη μέγιστη άνεση κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Είτε θέλετε να είστε ξύπνιοι είτε να κοιμάστε πλήρως κατά την επίσκεψή σας στον οδοντίατρο. Μόλις τραβήξετε τα δόντια της σοφίας σας, θα περάσετε από μια γρήγορη διαδικασία αποκατάστασης για να απαλλαγείτε από το πρήξιμο και τον πόνο. Ο οδοντίατρός σας θα σας συμπληρώσει με πρόσθετες λεπτομέρειες της διαδικασίας.

Σχετικά με την Οδοντιατρική Καταστολή

Η οδοντιατρική καταστολή ορίζει οτιδήποτε περιλαμβάνει τη χορήγηση φαρμάκων που είτε μουδιάζουν ένα μέρος του σώματος είτε βάζουν το σώμα να κοιμηθεί πλήρως. Υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές ήπιας καταστολής. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν μια τοπική ένεση που θα μουδιάσει το νευρικό σύστημα στην περιοχή όπου τραβιέται το δόντι σας. Όσοι έχουν περισσότερους ακραίους φόβους μπορούν να προσβλέπουν σε επιλογές πλήρους αναισθησίας. Αυτά θα βεβαιωθούν ότι είναι εντελώς αναίσθητα καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας, βοηθώντας να διατηρηθούν τα νεύρα τους ήρεμα.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά φάρμακα που μπορούν να συμβάλουν στην ήπια ή μέτρια καταστολή, βοηθώντας σας να αισθάνεστε πολύ πιο χαλαροί και άνετα σχετικά με την ιδέα της ολοκλήρωσης της οδοντιατρικής εργασίας. Είτε επιλέγετε να είστε μερικώς ξύπνιοι είτε πλήρως κοιμισμένοι και αναίσθητοι καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας στο ιατρείο, οι πιο κοινές επιλογές θεραπείας οδοντιατρικής καταστολής περιλαμβάνουν:

Αναίσθητη καταστολή

Η αναίσθητη καταστολή περιλαμβάνει πλήρη αναισθησία, η οποία είναι ο ίδιος τύπος αναισθησίας που θα λαμβάνατε κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης χειρουργικής επέμβασης. Μπορεί να εφαρμοστεί γενική αναισθησία στο σημείο της θεραπείας για να μουδιάσει εντελώς την περιοχή και, αν είναι αρκετά ισχυρή, θα σας βάλει ακόμη και στον ύπνο. Εάν το οδοντιατρικό σας άγχος είναι τόσο έντονο που δεν θέλετε να μείνετε ξύπνιοι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σας, τότε αυτό είναι το κατάλληλο είδος καταστολής για εσάς.

Συνειδητή Καταστολή

Εάν έχετε σίγουρα κάποια νεύρα για να πάτε στον οδοντίατρο, αλλά χρειάζεστε λίγο κάτι για να ξεπεράσετε την άκρη, μπορείτε να δοκιμάσετε τη συνειδητή καταστολή για την εξαγωγή δοντιών. Με αυτόν τον τρόπο, η περιοχή της θεραπείας θα είναι εντελώς μουδιασμένη, αλλά δεν θα κοιμάστε. Θα έχετε επίγνωση καθώς ο οδοντίατρος βγάζει το δόντι σας. Και θα είναι σε θέση να σας μιλήσουν για το τι συμβαίνει σε κάθε βήμα της διαδρομής. Δεν θα νιώσετε κανέναν πόνο. Αλλά μπορεί να αισθανθείτε αισθήσεις πίεσης ή σωματικής επαφής ενώ η διαδικασία συνεχίζεται.

Απαλλαγείτε από τα αόρατα συμπτώματα με την εξαγωγή φρονιμίτη σήμερα

Θα νιώσετε τις επιπτώσεις πολύ πριν τις δείτε. Θα υπάρχει παλλόμενος πόνος κάτω από τα ούλα σας, και πιθανώς γύρω από τα υπάρχοντα δόντια σας. Θα νιώσετε περισσότερο πόνο όσο περισσότερο περιμένετε για να θεραπεύσετε αυτά τα δόντια σοφίας. Όσο περισσότερο περιμένετε, τόσο πιο δύσκολο είναι να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα των φρονιμιτών.