Είναι ο ριζικός σωλήνας Επείγον οδοντιατρικό περιστατικό;

Οι ριζικοί σωλήνες είναι απαραίτητες θεραπείες όταν μια μόλυνση δοντιού έχει εξαπλωθεί πολύ μακριά για πλήρωση κοιλότητας. Προκειμένου να αποτρέψει τη μόλυνση από το να φτάσει στο υπόλοιπο σώμα σας, ο οδοντίατρος μπορεί να σας προτείνει να πάρετε αμέσως ένα ριζικό κανάλι για να σώσετε το δόντι σας. Οι σοβαρές λοιμώξεις των δοντιών μπορεί να απαιτούν επείγουσα κατάσταση, η οποία θα μπορούσε να απαιτήσει άμεσα φροντίδα. Αλλά, είναι ένα ριζικό κανάλι μια οδοντιατρική έκτακτη ανάγκη όλη την ώρα; Πρέπει να περιμένετε πριν λάβετε θεραπεία για κάτι τόσο σοβαρό όσο ένα ριζικό κανάλι;

Όταν ένας ριζικός σωλήνας είναι επείγουσα ανάγκη

Εάν μια λοίμωξη των δοντιών έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και έχει αρχίσει να προκαλεί ακτινοβόλο πόνο σε όλο το στόμα σας, αποδεικνύει ότι είναι καιρός για έναν ριζικό σωλήνα αμέσως. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επικοινωνήσει με έναν αξιόπιστο οδοντίατρο που είναι διαθέσιμος για τη θεραπεία των συμπτωμάτων σας με μια αποτελεσματική και ενδελεχή θεραπεία. Θα ξέρετε ότι ένας ριζικός σωλήνας είναι σίγουρα μια επείγουσα κατάσταση όταν νιώθετε έντονα συμπτώματα πόνου, πόνου και ευαισθησίας στα δόντια. Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε αιμορραγία από τα ούλα ή από το κάτω μέρος του δοντιού σας. Ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε ακριβώς πόσο σοβαρά μπορεί να είναι τα συμπτώματά σας, είναι καλή ιδέα να έρθετε σε επαφή με τον οδοντίατρό σας.

Περνώντας μέσα από τη διαδικασία του ριζικού καναλιού

Όταν επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας έκτακτης ανάγκης για θεραπεία ριζικού σωλήνα, υπάρχουν μερικές διαδικασίες που πρέπει να συμβούν πρώτα. Ένα από τα πρώτα βήματα ξεκινά με το γέμισμα μιας υπάρχουσας μόλυνσης με ένα γέμισμα, αλλιώς γνωστό ως κοιλότητα. Εάν η λοίμωξη σας έχει μεγαλώσει πολύ για πλήρωση κοιλότητας και έχει φτάσει στον πολφό του νεύρου των δοντιών σας, ο οδοντίατρος θα προχωρήσει μπροστά με μια διαδικασία ριζικού σωλήνα.

Εδώ έχουμε τα βήματα για να αποκτήσετε ένα ριζικό κανάλι:

Εξετάσεις και ακτινογραφίες. Παραμένει σημαντικό να τραβήξετε φωτογραφίες των δοντιών σας και των γύρω περιοχών για να δείτε καλά τη ζημιά πριν την αντιμετωπιστεί σωστά.

Μούδιασμα και αφαίρεση πολτού. Το πρώτο μέρος της διαδικασίας του ριζικού σωλήνα περιλαμβάνει την εφαρμογή τοπικής αναισθησίας ώστε να μην αισθάνεστε πόνο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Αυτό διευκολύνει τον οδοντίατρο να αφαιρέσει τα νεύρα και τον πολφό στο δόντι σας χωρίς να σας προκαλέσει επιπλέον τραύμα.

Σφράγιση του δοντιού. Μόλις αφαιρεθεί ο μολυσμένος πολφός των δοντιών, ο οδοντίατρός σας θα σφραγίσει το δόντι για να διασφαλίσει ότι δεν μπορούν να εισέλθουν άλλα επιβλαβή βακτήρια. Το δόντι σας δεν θα παραμένει πλέον συνδεδεμένο με το νευρικό σας σύστημα. Αλλά μπορεί να παραμείνει στο στόμα σας χωρίς βλάβη.

Τα ριζικά κανάλια μπορεί να ακούγονται σαν μια τρομακτική και επώδυνη θεραπεία, αλλά στην πραγματικότητα μπορούν να σας σώσουν από την απώλεια των δοντιών σας. Ένας ριζικός σωλήνας θα εξαλείψει αμέσως οποιαδήποτε και όλα τα σημάδια μόλυνσης, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για την επιδείνωση της υγείας σας στο στόμα σας. Μια εύκολη και γρήγορη θεραπεία, το ριζικό κανάλι σας θα σας προσφέρει οφέλη για την υγεία των δοντιών για μια ζωή.