Είναι επείγουσα ανάγκη η μόλυνση των δοντιών;

Οποιοσδήποτε τύπος τραυματισμού στο στόμα ή πόνος σε αυτό μπορεί να είναι τρομακτικός. Μπορεί να είναι μια σοβαρή κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανάλογα με τη σοβαρότητα και τη φύση του τραυματισμού. Μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε πότε κάτι είναι επείγον ή όχι, ειδικά όταν πρόκειται για τα δόντια και τα ούλα σας.

Τι είναι ακριβώς η μόλυνση των δοντιών;

Η μόλυνση των δοντιών είναι επίσης γνωστή ως απόστημα δοντιών. Αυτό είναι ένα επώδυνο και επιδεινούμενο γεγονός που συμβαίνει όταν συσσωρεύονται βακτήρια μέσα στο δόντι. Τα βακτήρια εξαπλώνονται στα ούλα και στο εσωτερικό του δοντιού, δημιουργώντας έναν θύλακα μόλυνσης. Το βακτήριο συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εξαπλώνεται στις ρίζες των δοντιών.

Τελικά, αυτό μπορεί να εξαπλωθεί στην κυκλοφορία του αίματος, το οποίο φτάνει γρήγορα σε άλλα μέρη του σώματος και μπορεί να αρχίσει να προκαλεί θανατηφόρες καταστάσεις. Είναι σημαντικό μια εξαπλούμενη μόλυνση να αξιολογείται από έναν οδοντίατρο όσο πιο γρήγορα γίνεται, πράγμα που συνήθως σημαίνει προγραμματισμό μιας επίσκεψης σε μια μονάδα έκτακτης ανάγκης.

Όταν μια μόλυνση είναι επείγουσα ανάγκη

Η οδοντική τερηδόνα είναι ένας κοινός τύπος βακτηριακής λοίμωξης που μπορεί να εμφανιστεί στο στόμα. Το προστατευτικό στρώμα του σμάλτου μπορεί να φθαρεί, καθιστώντας τα δόντια ευάλωτα στη συσσώρευση βακτηρίων από τα τρόφιμα ή τα ποτά.

Μια μόλυνση προκαλείται από τη συσσώρευση βακτηρίων που προκαλούν αποσύνθεση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρά προβλήματα όσο περισσότερο δεν αντιμετωπίζεται. Η οδοντική τερηδόνα είναι ένα από τα πιο συχνά οδοντιατρικά επείγοντα περιστατικά, επομένως μη διστάσετε να απευθυνθείτε στον οδοντίατρό σας εάν ανησυχείτε για μόλυνση.

Πώς να εντοπίσετε μια μόλυνση στο σπίτι

Μπορείτε να εντοπίσετε εύκολα την τερηδόνα κοιτάζοντας την επιφάνεια των δοντιών. Η συσσώρευση βακτηρίων φαίνεται γαλακτώδης. Ορισμένες κοιλότητες μπορεί επίσης να εμφανιστούν καφέ στην επιφάνεια των δοντιών, γεγονός που θα μπορούσε να υποδεικνύει μια υποκείμενη μόλυνση. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε σημάδια οδοντικής τερηδόνας, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε αμέσως έναν οδοντίατρο έκτακτης ανάγκης.

Βρείτε τη σωστή θεραπεία έκτακτης ανάγκης

Εάν χρειάζεστε μια επείγουσα διαδικασία, ο οδοντίατρός σας μπορεί να χρειαστεί να τραβήξει το δόντι σας για να αφαιρέσει όλη την υπάρχουσα τερηδόνα. Για να σώσετε το δόντι σας, ο οδοντίατρός σας μπορεί να εκτελέσει μια διαδικασία ριζικού σωλήνα. Για να αποφευχθεί η μόλυνση του δοντιού, μπορεί να είναι απαραίτητα οδοντική συγκόλληση και σφραγίσματα. Ρωτήστε τον οδοντίατρό σας για το είδος της φροντίδας που πρέπει να λάβετε αμέσως.

Θυμηθείτε: Μείνετε ήρεμοι! Όλα Θα Πάνε Εντάξει

Μπορείτε να εμπιστευτείτε τον οδοντίατρό σας έκτακτης ανάγκης και να είστε βέβαιοι ότι όλα θα πάνε καλά μόλις φτάσετε στο γραφείο. Οι ασκήσεις χαλάρωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διατηρήσετε το μυαλό σας ήρεμο και σταθερό όσο περιμένετε. Μπορείτε να νιώσετε ήρεμα με αργή αναπνοή και αγκαλιές με ολόκληρο το σώμα. Μπορείτε να κάνετε μερικές ασκήσεις αναπνοής μαζί αν είστε με το αγαπημένο σας πρόσωπο.